top of page

Soteka-koulutusta Puolangalla


Kainuun Opisto järjestää Kainuussa sosiaali-, terveys- ja kasvatusalalle (soteka) valmentavaa koulutusta. Koulutusta on järjestetty kymmenisen kertaa. Puolangalla koulutus alkoi viime syksynä ja kestää huhtikuun puoleen väliin. Aiemmin koulutusta on järjestetty Kajaanissa, Kuhmossa ja Suomussalmella.

Koulutuksesta on saatu hyviä kokemuksia. Sillä on ollut työllistävää vaikutusta ja myös jatko-opiskelemaan lähtijöitä on ollut.

Soteka-koulutukset jatkuvat ja sitä kehitetään tulevaisuudessa opinnollistamisella, jolloin osaaminen tunnistetaan ja dokumentoidaan. Tällöin osaaminen saadaan tutkinnon osaksi. Tällä hetkellä soteka-koulutuksesta ei saa tutkintoa. Koulutuksen käyneet voivat toimia hoitoalan avustavissa tehtävissä itsenäisesti tai lähihoitajan ja sairaanhoitajan työparina.

Yksi opiskelijoista on Helena Räsänen, jolla on aiempaa kokemusta hoitoalalla. Työelämä ja koulutukset kehittyvät, joten tämä koulutus on hyvää kertausta ja Räsänen saa päivitettyä omaa aiempaa kokemustaan.

Ensimmäinen työharjoittelu oli Kainuun Opistolla, jossa Räsänen työskenteli maahanmuuttajien parissa ohjaajana ja sai tutustua ihan toisenlaisiin kulttuureihin. Toisen harjoittelupaikan myötä Puolangan seurakunnassa hän saa nyt myös uutta kokemusta varhaiskasvatuksen alalla. Opiskelu ja uuden oppiminen kiinnostaa Räsästä.

Viime keväänä Räsänen sai opiskeluinspiraation opiskeltuaan itsenäisesti verkossa koronajäljittäjä- ja hätäensi­apukoulutukset. Hän on käynyt myös SPR:n koulutuksia ja tehnyt vapaaehtoistyötä.

- Nyt toiveena on, että löytäisin palkallisen työpaikan, Räsänen sanoo.


Leena Heikkinen

Kirjoittaja on työharjoittelijana Puolanka-lehdessä viiden viikon ajan.


154 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page