top of page

SRA-ammunnan pariin tulee koko ajan uusia harrastajia

Puolangan Reserviläiset ry järjesti lauantaina Soidinkankaan ampumaradalla SRA-kilpailun, joka on on osa Kainuucupia. Perjantaina järjestettiin pienemmät esikisat, joiden tarkoitus oli mahdollistaa toimitsijoiden ja talkoolaisten osallistuminen kilpailuun, sillä varsinaisena kisapäivänä he eivät välttämättä ehtisi osallistua. Kisaan osallistui 10 henkilöä, ja lauantain kisassa heitä oli paikalla 28.

SRA eli sovellettu reserviläisammunta on toiminnallinen ampumalaji. Se mittaa ampujan turvallista aseenkäyttöä ja tilanteen mukaista aseenkäyttöä. Kilpailuun osallistuminen edellyttää reserviläisjärjestöön kuulumista sekä SRA-kurssin käymistä, jossa testataan turvallista ampumista kirjallisella ja käytännön kokeella. 

Kilpailunjohtaja Matti Sutinen kertoi, että toiminnallisen ampumisen harrastajamäärät kasvavat koko ajan. Lajit ovat erityisesti nuorten suosiossa.

Kajaanilaisesta Jani Juujärvestä kisapuitteet olivat kohdallaan.

- Puolangan pojat ovat taas tehneet loistavaa työtä, niin kuin ovat tehneet aikaisemminkin. Tämä on yksi Kainuun parhaista paikoista harrastaa toiminnallista ampumista, Juujärvi kommentoi.

SRA-ammunnasta voi lukea enemmän 19. kesäkuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen, kuva Matti Sutinen


78 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page