top of page

Kansalaisopistossa tehdään kevätkaudella uuden ajan käsitöitä
Kansalaisopiston päästään kevätkaudella kokeilemaan kokonaan uudenlaista käsityötoimintaa, kun puu- ja metallikäsityöpuolella alkaa kurssi, jossa keskitytään 3D-tulostukseen, cnc-jyrsintään sekä plasma- ja laserleikkaukseen.

Kuten vierasperäiset nimetkin antavat ymmärtää, kyseessä ei ole perinteistä käsityötä talttoineen ja käsihöylineen, vaan hyvinkin nykyaikaista kädentyötaitoa, joka pitää sisällään paljon myös tietokoneohjattua toimintaa.

- Puolangalla on tehty näihin tekniikkoihin perustuvia töitä näillä laitteilla ja siitä on herännyt kiinnostus muutamien kansalaisopiston kursseilla olleiden ihmisten kanssa. Kun itse olen saanut opiskeltua näiden laitteiden käyttöä, niin tuli ajatus, että voisi tarjota tällaista kurssia kansalaisopistossa, kurssin opettaja Urpo Viljamaa kertoo.

- Kansalaisopiston puolelta näytettiin vihreää valoa, että voidaan nostaa tämä kurssi pystyyn. Kurssin aiheina ovat uudet työstötekniikat, mikä tässä tapauksessa tarkoittaa 3D-tulostusta, cnc-jyrsintää sekä laser- ja plasmaleikkausta.

Lue enemmän 29. joulukuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Tuomo Seppänen


267 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page