top of page

Taneli Moilaselle harrastuksesta tuli ammatti


Taneli Moilanen on pyörittänyt omaa koneistusyritystään reilun vuoden ajan. Toissa syksynä toiminimen pystyyn pistänyt Moilanen pääsi kunnolla yrittämisen vauhtiin noin vuosi sitten, kun hän sai omat toimitilat veljensä Tuomaksen hallista Kapustakankaalta.

Taneli Moilanen tunnetaan etenkin jokkisharrastuksensa parista ja niissä piireissä hänen rakentamansa kulkuneuvot ovat niin päältä kuin konehuoneen puolelta viimeisen päälle laitettuja.

- Tämän ammatin valintakin on lähtenyt autourheiluharrastuksen kautta. On ollut mukavaa tehdä kaikenlaisia autoon liittyviä juttuja ja yleensäkin metallihommia, Moilanen kertoi.

Ammatiltaan Taneli Moilanen on koneistaja eli hän tekee ja työstää metallista kaikenlaista mahdollista.

- Sorvataan, jyrsitään, hiotaan ja yleensä muokataan metallia.

Vaikka Moilanen on toiminut yrittäjänä vasta reilun vuoden ajan, on sana jo kiirinyt hänen osaamisestaan sekä siitä, että hänellä on tarvittavat koneet moottorien koneistamiseen. Lähiseudulta ei esimerkiksi löydy muita kampiakselin hiomakoneita, joten työt ovat osanneet kulkeutua Kapustakankaalla sijaitsevalle hallille.

- Suurin osa asiakkaista on tullut tutuiksi harrastuksen puolelta. Siellä on sana levinnyt ja hieman on yritetty mainostaakin, että myös muut kuin autourheiluharrastajat löytäisivät tänne. Pikku hiljaa on alkanut jo tullakin näitä muitakin koneistuksen tarvitsijoita kuin harrastuksen puolelta, Moilanen kertoi.

Aiheesta enemmän 8. maaliskuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Tuomo Seppänen


261 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page