top of page

Timo Rautiaisen monipuolinen ura vie rockista kansanmusiikkiin


Tänä kesänä Lankafesteillä kuultiin paluun tehnyttä Timo Rautiainen ja Trio Niskalaukausta. Bändi on aloittanut uransa 1996 ja se jäi määräämättömän pituiselle tauolle 2004. Parin vuoden päästä 2006 ilmoitettiin lopettamisesta ja bändin keulakuvan Timo Rautiaisen jatkamisesta soolouralla.

Trio Niskalaukaus -bändin jäseniä on ollut mukana koko Rautiaisen soolouran ajan, ja vuonna 2017 bändi teki paluun uuden materiaalin myötä. Tuona kesänä he palasivat myös festarilavoille ja julkaisivat samana syksynä albumin Lauluja Suomesta. Vuonna 2020 julkaistiin albumi Mahdoton yhtälö.

- On ollut tosi mukava palata yhteen Trio Niskalaukauksen kanssa ja uusien biisien myötä. Kaksi levyä on tehty ja kolmannesta on ollut puhetta. Pari vuotta sitten tehtiin akustinen kiertue ja se toimi hyvin ja saatiin erittäin positiivista palautetta, Rautiainen juttelee.

Musiikki on kuulunut Timo Rautiaisen elämään lapsesta saakka. Hänelle on kerrottu, että kysyttäessä lapsena mikä hänestä tulee isona, oli yksi vastaus ollut iskelmälaulaja.

- Olen ollut intohimoinen musiikin kuuntelija ja musadiggari lapsesta asti. 11-vuotiaana aloin soittaa kitaraa ja eka bändissä soitin 15 - 16-vuotiaana. Haave on aina ollut, että saisin oman nimen pyörimään sinne levyn keskiöön.

Ensimmäisen kosketuksen kansanmusiikkiin Rautiainen sai jo lapsena. Silloin ei vielä suurta kolahdusta tapahtunut, mutta siemen jäi kytemään ja odottamaan aikaansa. Vuonna 2010 Rautiainen sai kutsun Kaustisen kansanmusiikkijuhlille. Siellä Rautiaisen tuotantoa sovitti kansanmusiikin muotoon viulisti Ville Ojanen ja näin syntyi pohjaa tuleville projekteille.

Maaliskuussa Rautiainen ja Ojanen julkaisivat akustisen folklevyn, joka kantaa nimeä Timo Rautiainen & Ville Ojanen.

Lue enemmän 24. elokuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Leena Heikkinen


77 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page