top of page

Tytti ja Jari perheineen löysivät Suolijärveltä unelmamiljöönsä


Jari Majalahden ja Tytti Jousmäki-Majalahden perhe on asettunut kodiksi Suolijärvelle kuluneen kesän aikana. Muuton he aloittivat jo keväällä pikkuhiljaa edeten, sillä muuttomatkaa tuli Soinista noin 400 kilometriä. Mukana heillä tuli viisi lasta: Stella, Hilla, Mira, Misa ja Otso. Yhdeksästä lapsesta neljä vanhinta on jo lähtenyt maailmalle. 

Jaria ja Tyttiä on aina viehättänyt ajatus syrjässä asumisesta, eikä toki Soinikaan mikään iso paikka ole. Kuitenkin ajatus pohjoisemmista maisemista kiinnosti heitä. He katselivat asuntoja netistä ja Kainuu vaikutti kutsuvalle paikalle. He kävivät katsomassa taloa keväällä ja silloin useita vuosia kestänyt aikomus muutosta sai nopean päätöksen.

- Aina puhuttiin, että muutetaan sitten, kun tenavat ovat vanhempia. Alkoi tuntua, että silloin se olisi myöhäistä. Aloimme katsella asuntoa ja tämä tuli vastaan. Tämä oli just ihan täydellinen paikka meille, Tytti kertoi. 

Monesti Puolangalle muutetaan viettämään rauhallisia eläkepäiviä. Tytti ja Jarikin meinasivat odottaa muuttoaan siihen asti, että lapset ovat kasvaneet. He päättivät toisin ja ovat siitä tyytyväisiä, koska Puolangalla on paljon tarjottavaa myös lapsiperheille. 

He kertoivat oikeastaan aluksi ihmetelleensä sitä, miten hyvät puitteet ovat. Myös lapset olivat innoissaan. Heistä on myös hienoa, että Puolangalla on lukio. Se voi olla pian ajankohtainen asia heidän perheessään. 

Tytti kertoi, että muutossa mietitytti juurikin se, että lapsilta jää tuttavat ja kaverit Soiniin. Pohdinnan jälkeen hän kuitenkin näkee, että etäisyys ei ole tänä päivänä ongelma. 

Lue enemmän 13. syyskuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen
336 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page