top of page

Ukonkankaan tuulivoimahankkeen yva esiteltiin


Viime viikon tiistaina esiteltiin Ukonkankaan tuulivoimahankkeen yva eli ympäristövaikutusten arviointi. Valtuustosaliin oli kokoontunut kymmenkunta kuulijaa.

Yva-selvityksen tehnyt konsulttiyhtiö Rambollin projektipäällikkö Susanna Hirvonen esitteli Ukonkankaan tuulivoimahankkeen tämänhetkisen tilanteen sekä Rambollin tekemät selvitykset liittyen ympäristövaikutusten arviointiin. Hän esitteli myös alueelta tehtyjä havainnekuvia, joista ilmenee, miten tuulimyllyt näkyvät eri maisemissa ja paikossa. Lopuksi hän korosti yhä sitä, että yvan tarkoituksena on tuottaa tietoa kaavaa sekä päätöksentekoa ja suunnittelua varten.

- Olemme tuottamassa tietoa sen pohjaksi, että onko hanke toteutuskelpoinen ja jos on, niin minkälaisilla rajaehdoilla, Hirvonen sanoi.

Alustusten jälkeen käytiin tiivis reilun tunnin mittainen keskustelu yvasta. Kysymykset liittyivät pääosin illan aiheeseen eli ympäristövaikutusten arviointiin. Puheenvuoroissa kysyttiin muun muassa 400 kilovoltin linjasta, maanvuokrasopimustilanteesta ja kiinteistöjen arvon alenemisesta.

Kritiikkiä herättivät kanalintuselvitykset, joita pidettiin puutteellisina, sekä massiivinen, noin 500 sivun yva-lausunto, jota ei pidetty riittävän kattavana ja perusteellisesti tehtynä.

Myös teiden kunto ja kestävyys huoletti.

Aiheesta enemmän 15. toukokuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Tuomo Seppänen

100 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page