top of page

Usvanevan Remu oli ylitse muiden Taiga-haukuissa


Voittaja otti tyynesti kolmosen ja kakkosen haukut vastaan. Vasemmalta Usvanevan Remu ja Samuel Taipale, Kelopahkan Loitsu ja Sami Kaarakainen sekä Ammu-Uhkan Rolle ja Kari Karppinen.

Laikojen SM-linnunhaukkukisat pidettiin viikonloppuna Puolangalla. Kisakeskuksensa toimi Auhon Lomaranta, joka sai kiitokset kaikilta mukana olleilta mitä parhaimpana koepaikkana.

Kisaan osallistui neljätoista koiraa, joista aivan omaa luokkaansa oli Usvanevan Remu, joka keräsi kokoon laikoille erittäin harvinaisen Lint-1 tuloksen 85 pistettä.

- Päivä meni oikein mukavasti. Vähän oli tietysti kuuma ja itikoita sekä mäkäräisiä, mutta mukava oli huomata, että koirakaan ei juossut itseään ihan sippiin. Tosi kiva ja hyvä maasto oli ja vaikka siellä oli vain se viisi lintua, niin sehän riitti, kun koira osasi käsitellä linnut, koiranohjaaja Samuel Taipale kommentoi koetta.

Hän kertoi kasvattajan sanoneen koiraa hirviveriseksi.

- Kasvattaja sanoi, että minä en tule tästä ikinä saamaan lintukoiraa, mutta näköjään Remu malttaa haukkua kaikki linnut.

Toiseksi sijoittui Lint-2 tuloksella Ammu-Uhkan Rolle 67 pisteellä ja kolmanneksi LInt-3 tuloksella 63 pistettä Kelopahkan Loitsu. Kaikki kolme parasta koiraa ovat venäläiseurooppalaisia laikoja.

Taiga-haukkujen ylituomarina toimi kajaanilainen Janne Heikkinen. Hänkin oli huomannut laikojen linnunhaukkukisoissa olevan rennon ja leppoisan kennelhengen, mikä näkyi ja kuului viikonlopun ilmapiirissä.

Tulokset kertoivat, että haukkukoemaastot olivat riittävän linturikkaita, jotta ne koirat, joilla oli taipumusta linnunhaukkuun, pääsivät hyviin tuloksiin. Kisoissa oli kuitenkin jopa ensikertalaisia haukkukokeessa.

Lue enemmän 30. elokuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä tai lehtiluukku.comista.


Tuomo Seppänen


117 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page