top of page

Uuden liikuntahallin avoimet ovet saivat ihmiset liikkeelle


Perjantaina vietettiin liikuntahallin avajaisia ja se sai puolankalaiset liikkeelle. Monia kiinnosti tulla katsomaan uutta liikuntahallia ja sen tarjoamia liikuntamahdollisuuksia. Halli tekikin kävijöihin suuren vaikutuksen. 

Liikuntahalli on kaksikerroksinen toimiva ja tilava kokonaisuus, jonka kokonaispinta-ala on parituhatta neliötä. Iso liikuntasali on kooltaan noin 900 neliötä ja sen saa jaettua tarpeen mukaan jopa neljäksi pieneksi saliksi laskettavien väliseinien avulla. Lisäksi on päälle sadan neliön kuntosali, jonka ikkunoista avautuu järvimaisema. 

Yläkerrassa on ryhmäliikuntatila, joka on oiva tila muun muassa tanssimiselle. Lisäksi yläkerrassa on katsomo, josta avautuu hyvät näkymät päähalliin. Katsomossa on 240 istuinpaikka sekä tilaa pyörätuoleille. Yläkertaan pääsee myös hissillä.

Puolangan pormestari Harri Peltola toivoo uusien toimivien tilojen innostavan kuntalaisia liikkumaan. 

- Uskoisin, että tämä liikuntahalli on paljon viihtyisämpi kuin edellinen, ja uskon ja toivon, että käyttö sitä myöten lisääntyy. Kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistystä tällä tehdään, Peltola kertoi.

Kuntosalin siirtyminen Honkavaarasta uuden hallin yhteyteen oli noussut esille kunnan teettämässä kuntalaiskyselyssä. 

Muihinkin toiveisiin on nyt vastattu. Puolangalla on ollut vahvaa salibandytoimintaa jo pitkään. Kuitenkaan kotikisoja ei ole voinut järjestää, koska edellinen liikuntasali oli liian pieni. Nyt noin 20 kertaa 40 metrin halli tarjoaa tälle mahdollisuudet. Siitä on innoissaan muun maussa salibandyä pelaava Eemeli Väisänen. 

- Meidän toive oli tarpeeksi iso kenttä. Kun vain saadaan liitonkin puolelta siunaus, niin varmasti mielellään pidetään kotiotteluja. Kun 25 vuotta ollaan kuljettu ympäri maakuntia, niin mukava, jos pääsee kotikonnuille pelaamaan, Väisänen kertoi.

Lue enemmän 7. syyskuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen 


200 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page