top of page

Uudet ylioppilaat saivat valkolakkinsa


Puolangan lukion uudet ylioppilaat saivat juhlistaa lauantaina lakkiaisiaan aurinkoisen helteisessä säässä. Päivässä riitti ilonaiheita, kuten se, että juhlat oli mahdollista järjestää liikuntasalissa koronarajoituksia noudattaen. Puolangan lukio pärjäsi myös hyvin ylioppilaskirjoitusten lukiovertailussa, ja se oli Kainuun lukioista toiseksi paras.

Ylioppilasjuhlan avauspuheen piti Puolangan lukion vararehtori Vuokko Lammela, joka kertoi, että Puolangan lukio sai maailmalle ensimmäiset ylioppilaansa tasan 50 vuotta sitten. Tuoreet ylioppilaat ovat nyt osa tätä katkeamatonta ketjua.

- Ylioppilastutkinto vaati silloin ja vaatii tänään paljon työtä, ehkä vielä enemmän kuin 50 vuotta sitten. Nopea tiedonvälitys edellyttää nopeaa reagointia, tiedonkäsittelyä ja uudelleen organisointia uuden tiedon ajaessa vanhan ohi, Lammela totesi.

Ylioppilastodistusten ja stipendien jaon jälkeen uudet ylioppilaat saivat painaa päähänsä ylioppilaslakit juhlallisessa tunnelmassa. Ryhmänohjaajan puheen pitänyt Jenni Kemppainen totesikin, että yksi etappi on ylioppilaiden elämässä nyt suoritettu ja takanapäin.

Ylioppilasjuhlasta enemmän 9. kesäkuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Laura Heikkinen


363 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page