top of page

Vaarinkankaan tuulipuistohanke keskustelutti vilkkaasti PuokiollaViime viikon keskiviikkona Puokion kylätalolla keskusteltiin Vaarinkankaan tuulivoimapuistohankkeesta ja esiteltiin tuulivoimaosayleiskaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä yva-ohjelma.

Paikalla oli asiantuntijoita Kainuun ely-keskukselta ja yva-menettelyn konsultilta Afry Finland oy:lta. Lisäksi paikalla oli Puolangan kunnan sekä hankkeesta vastaavien yritysten edustajia. Tilaisuuteen saattoi osallistua myös Teams-yhteyksin.

Pohjan Voima oy:n ja Taaleri Energia oy:n omistama hankekehitysyhtiö Haarasuonkankaan Tuulipuisto ky suunnittelee tuulivoimahanketta Puolangan kunnan lounaisosaan. Hanke sisältää tuulivoimapuiston ja sen sähkönsiirron. 

Hankkeen yva-menettelyssä tarkistellaan kahta tuulivoimapuiston toteutusvaihtoehtoa. Vaihtoehdoissa hankealueelle rakennetaan enintään 12 tuulivoimalaa. Tuulivoimaloiden kokonaiskorkeus on enintään 350 metriä ja yksikköteho noin 6-14 megawattia.

Esittelyn jälkeen oli kysymysten aika. Salissa riitti kysymyksiä niin yva-menettelystä aina maankäyttöön ja sopimusasioihin asti. Tilaisuudessa esitettiin kysymyksiä liittyen kyseiseen hankkeeseen, mutta puhuttiin myös kokonaisvaltaisesti Puokion tilanteesta tuulivoiman suhteen. Huolen nosti esiin ensimmäisessä puheenvuorossa paikallinen asukas ja metsästysseuran edustaja Matti Reinikka. 

- Olen parin vuoden ajan yva-ohjelmia ja vastaavia lukenut, niin tämä on lukemistani täydellisin. Jos nämä suunnitelmat tehdään objektiivisesti, niin saattaa olla ettei tämä toteudu. Kaikki olisi hyvin, jos tämä Vaarinkangas olisi ainoa hanke, mutta kuten näkyy, kylän ympärille 20 kilometrin säteellä olen laskeskellut suunnitteilla olevan 250 tuulimyllyä, Reinikka avasi keskustelun. 

Lue enemmän 1. marraskuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen


211 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page