top of page

Valtiovarainministeri Annika Saarikko piipahti Puolangalla


Valtiovarainministeri ja keskustan puoluejohtaja Annika Saarikko piipahti Kainuun vaalikiertueellaan Puolangalla sunnuntaina.

Vaalitilaisuuden jälkeen Saarikolla oli hetki aikaa kertoa, mitä hän tietää Puolangasta ja millä mielin hän liikkuu vaalikiertueellaan.

Saarikolle Puolanka on tuttu Juha Sipilän kautta. Hän tuntee Puolangan myös pessimismistä, josta hänen mielestään on tehty taidetta. Puolangassa hänessä on herättänyt huomiota tasokas lukio sekä panostus lapsiin ja nuoriin.

- Erityisesti kiinnitin huomiota siihen, että täällä on pieni, mutta todella laadukas lukiokoulutus, Saarikko sanoi.

- Pidän sitä tämänkaltaisten pienten paikkakuntien elinvoiman kannalta tosi tärkeänä juttuna. Olen itse pieneltä paikkakunnalta kotoisin. Minun kotikunnassani on 1300 asukasta. Tiedän, millaista pienten kuntien arki on.

Saarikko oli kiinnittänyt huomiota myös siihen, että Puolangalla on panostettu päivähoitopalveluihin uuden päiväkodin ja maksuttoman päivähoidon myötä.

- Ne ovat sellaisia satsauksia tulevaan sukupolveen, mikä on viisautta, hän kiitteli.

Annika Saarikko näkee Itä- ja Pohjois-Suomen tilanteen tällä hetkellä myös ulkopoliittisesti uudessa merkityksessä.

- Se on viesti myös Suomesta sen ulkopuolelle, miten tästä koko maasta pidetään huolta. Aluepolitiikka on myös turvallisuuspolitiikkaa.

- Tällä on pitkästä aikaa syvempi merkitys. Se on viesti myös itärajan taakse, miten täällä pidetään huolta näistä alueista, Saarikko sanoi painokkaasti.

Lue enemmän 1. maaliskuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Tuomo Seppänen


121 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page