top of page

Vihlakka tuo iloa ja hyvinvointia kaikkien sen asiakkaiden arkeen


Vihlakassa ajatellaan jo tulevia joulumyyjäisiä. Sinne valmistetaan monenlaisia tuotteita kuten pyyhkeitä, sytykkeitä, harjanvarren lämmittimiä ja joulukortteja. Myyjäisten tuotot käytetään suoraan Vihlakan porukan reissuihin, jotka ovat aina odotettuja.

Vihlakka on kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille tarkoitettu päivätoimintakeskus, jossa asiak­kaille järjestetään päivä- ja työtoimintaa. Tarkemmin tarkasteltuna se on iloista, tekemisen täyteistä arkea, joka antaa eväitä asiakkaiden omaan tekemiseen. Palvelun tuottaa Terveystalo Kuntaturva oy. 

Annika Väisänen Terveystalolta on vuodenvaihteesta lähtien toiminut työ- ja päivätoiminnan palveluvastaavana. Hän toimii samanaikaisesti myös vuodeosastolla esihenkilötehtävissä.

Monet tietävät Vihlakan myyjäisistä, joissa on myynnissä Vihlakan asiakkaiden tekemiä käsitöitä. Vaikka nyt nousee esiin Vihlakassa tehdyt käsityöt ja myyjäiset, niin ei siellä koko aikaa puuhata käsitöiden parissa. Vihlakassa erityisesti päivätoiminnan puolella oleskellaan, pelaillaan lautapelejä, täytetään erilaisia sanaristikoita ja visaillaan esimerkiksi musiikkiaiheisia visoja. 

Vihlakassa on oma tila verstaalle, jossa ollaan töissä työtoimintasopimuksella. Toki sielläkin vietetään aikaa myös muuten vaan. Asiakkaat voivat halutessaan olla työtoiminnassa myös muualla heitä kiinnostavissa paikoissa.

Vihlakassa tehdään käsitöitä ja askarrellaan aina sen mukaan, mitä ohjaajat keksivät tai heille vinkataan. Verstaan puolella tehdään paljon myös asiakastilauksia. Väisänen kertoi, että käsitöiden tekeminen ja niiden maailmalle lähteminen on asiakkaille tärkeää. 

- Se on meidän asiakkaille voimaannuttava asia ja he kokevat tärkeänä, kun heidän työtään arvostetaan. Verstaalla varsinkin on ollut isoja tilauksia vuosien varrella. Ne muistetaan ja niitä muistellaan jälkeenpäin, Annika Väisänen sanoi.

Vihkalasta enemmän 25. lokakuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen


131 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page