top of page

Viktor ja Pirjo Denisov ovat viihtyneet Puolangalla reilun vuoden


Heinäkuun loppuun asti Kukkulan talolla voi ihastella taiteilija Viktor Denisovin kädenjälkeä Maisemat-näyttelyssä. Niistä voi löytää itselle tuttuja niin talvisia kuin kesäisiä maisemia. Tosin kaikki työt eivät ole oikeista kohteista vaan ne ovat taiteilijan näkemyksiä. 

Leningradissa syntynyt Viktor on asunut Suomessa yli kolmekymmentä vuotta, koska rakkaus puuttui peliin. Hän tapasi Kostamuksessa Pirjon, joka on omaa sukuaan Nissinen ja puolankalaislähtöinen.

Denisovit muuttivat Puolangalle vuosi sitten keväällä. Tätä ennemmin he ovat vierailleet Puolangalla Pirjon perheen luona lomilla. Viktor sanoi, että rauhallinen ja erilainen asumispaikka kiinnosti eläkepäiville. Muutenkin palaset loksahtivat kohdalleen ja he pystyivät lähtemään Helsingistä. 

- Tykkään Puolangan maisemasta - vesistöjä, järviä ja mahtavia lintuja. Tarpeeksi olimme jo olleet isossa kaupungissa. Kaikelle on oma aika, Viktor huomautti. 

Eläkepäivät eivät kuitenkaan ole olleet tylsiä. Pirjo on tehnyt 16 vuoden uran opettajana ja on nyt Puolankajärven koululla ollut opettamassa ukrainalaisia. Oulun kulttuuripääkaupunki 2026 -vuosi mahdollisesti työllistää Viktoria erilaisten Taidemaalariliiton projektien kautta.

Onneksi heillä on aikaa myös reissailla. Nytkin kesäkohteena heillä on Norja, ja myös Puolangalla he tutustuvat erilaisiin kohteisiin.  

- Tämä on ihan hyvä paikka asua, jotenkin tuntuu, että aika ei riitä kaikkeen, Pirjo kertoi.

Lue enemmän 12. kesäkuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen

237 katselukertaa0 kommenttia

Comentários


bottom of page