top of page

Villasukkakisan aikaa on jatkettuHelmikuussa alkaneen Puolangan kunnan järjestämän villasukkakisan kilpailuaikaa on jatkettu ensi viikon torstaihin. Aika olisi loppunut jo viime viikolla, mutta neulojien toiveesta aikaa päätettiin jatkaa kahdella viikolla.

Tässä vaiheessa on kuitenkin hyvä tehdä katsaus jo tulleisiin villasukkiin. Viime viikon torstaihin mennessä paikalle oli tuotu 21 erilaista sukkaparia. Kisan alulle laittanut Ulla Keränen kertoi, että järjestäjät ovat yllättyneet jo tähän mennessä saatujen sukkien määrästä.

- Tämähän on aivan upeaa. Kaikki sukat ovat upeita ja uniikkeja. Haluan kyllä esittää lämpimät kiitokset neulojille siitä, että he ovat jaksaneet paneutua suunnittelemaan ja neulomaan. Nämä ovat kyllä aivan upeita, Keränen kertoi innoissaan katsellessa osallistujien tuotoksia.

Sukkakisassa etsitään puolankalaisten sukkamallia. Voittajamallin ohjeet tulevat kaikkien neulojien saataville. Villasukissa toivotaan olevan jotain Puolangalle tunnusomaista kuten kuvioita ja värejä, jotka tekijän mielestä ilmentävät Puolankaa.

Ulla Keränen oli ilahtunut sukkien kirjosta ja erilaisista tekniikoista, joita niissä on käytetty. Keränen kertoi, että nyt raadilla olisi vaikea tehtävä valita parhain sukkamalli, joten onneksi kuntalaisten äänet ratkaisevat.

Kilpailuaikaa on jäljellä ensi viikon torstaina asti. Sen jälkeen käynnistyy äänestysaika, joka kestää kuun viimeiseen päivään saakka. Äänestää voi kirjastolla ja netissä kunnan verkkosivujen kautta. Silloin näkyville laitetaan myös esille sukkien takana olevat tarinat, joita on ollut mukavasti matkassa.

Lue enemmän 9. maaliskuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen

294 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page