top of page

Voronkovin perhe pakeni Ukrainasta sodan jaloista


Yevgen ja Kateryna Voronkovin perhe saapui Puolangalle viime vuoden loppupuolella. Heidän perheeseensä kuuluvat tyttäret Daria ja Milana. Lisäksi heidän kanssaan asuu Katerynan veli Serhii ja heidän iäkkäämpi äitinsä Svitlana. Perheen mukana on matkannut myös heidän toinen kissansa.

Voronkovien kotikaupunki Mariupol oli ensimmäisiä kaupunkeja, joihin Venäjä hyökkäsi sodan alettua. Kaupunki on kärsinyt valtavia tuhoja ja heidän matkansa sieltä pois ei ollut yksinkertainen.

Pariskunta istahtaa keittiönpöydän ääreen teelle ja kahville. He kertovat, että sodasta puhuminen ei enää tunnu niin pahalta, koska he ovat puhuneet siitä jo usein. Samalla Kateryna näyttää tabletilta muutamia kuvia heidän ajastaan kellarissa ja sodan runtelemasta miljööstä.

Juuri ennen sodan alkua Yev­gen ja Kateryna olivat ostaneet asunnon. He näyttivät ystävänsä lähettämiä kuvia tuhoutuneesta parvekkeesta ja makuuhuoneesta. Heidän asunnostaan on viety kaikki arvokas.

- Viikko ennen sodan alkamista otimme lainan ja ostimme asunnon. Siihen taloon on nyt osunut neljä pommia, Kateryna kertoi.

Yevgen ja Kateryna kertovat, että heillä on ristiriitaisia tuntemuksia. He ovat täällä turvassa ja asiat ovat hyvin. He kuitenkin haluavat aikanaan palata omaan kotimaahansa ja Mariupoliin. Tulevaisuutta on kuitenkin hankala ajatella, koska se on niin hämärän peitossa. Ei voi sanoa, puhutaanko vuodesta tai kymmenestä vuodesta.

- Etenemme päivä kerrallaan, Kateryna kertoi.

- On sellainen epävarmuus siitä, mitä me teemme, missä me olemme ja missä meidän tulevaisuus on: täällä, muualla vai kotimaassa. Isoin ongelma on, kun emme tiedä, mitä huomenna tapahtuu, Yev­gen lisäsi.

Lue enemmän Voronkovin perheen tarinasta 15. helmikuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen237 katselukertaa0 kommenttia

コメント


bottom of page