top of page

Aila ja Ahti Heikkisen korat on ihmisrakas onnentuojaSilitän varovasti raapimispuun päällä loikoilevaa sinistä kissaa, joka ihastelee ulkona parveilevia lintuja. Kissa maukaisee isolla äänellään. Se ilmoittaa joko haluavansa olla rauhassa tai tervehtii vierasta kulkijaa. Epäilen jälkimmäistä, koska kissa kääntyy ja nuolaisee kättäni kehräten. Se haluaa lisää silityksiä. Ulkona olevat linnut saavat jäädä.

Kissa on yhdeksänvuotias korat, Yedi. Korat on vuosisatoja vanha rotu Thaimaasta ja sen on uskottu tuovan onnea omistajilleen. Viehkeällä Yedilla on kauniit vihreät silmät ja sydämenmuotoiset kasvot. Sen turkki on silkinpehmeä, ja jokaisen karvan päässä on hopeanhohdetta.

Yedin omistavat Aila ja Ahti Heikkinen. Aila kertoo Yedin olevan oikein tyypillinen korat. Koratien sanotaan olevan ystävällisiä ja ihmisrakkaita sekä omaavan kärsivällisyyttä myös lasten kanssa. Aila ja Ahti ovatkin panneet merkille, kuinka hyvin Yedi viihtyy heidän lastenlastensa kanssa: malttavathan lapset leikityttää aktiivista ja leikkisää Yediä.

Aila sanoo Yedin juttelevan paljon. Se käyttää ääntään monipuolisesti, ja ajan kuluessa sen omistajat ovat oppineet ymmärtämään, mitä Yedi milloinkin tarkoittaa.

Huolimatta siitä, että Yedi katselee lintuja omalta paikaltaan, lämmin paikka vetää sitä puoleensa enemmän kuin lumipeitteinen maa.

- Ei se lähde millään ulos talvella. Mieluummin se on tuossa viltin päällä uunin kyljessä, Ahti sanoo.


Yedin touhuista voi lukea enemmän 21. tammikuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdessä. Yedi on yksi neljästä kissasta, jotka ovat pääosassa kaksiosaisessa kissoista kertovassa sarjassamme.


Marika Sutinen

139 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page