top of page

Destia otti uuden alueurakan alussa Whatsappin tiedonjako-välineeksi Puolangalla


Lokakuun alussa Destia oy aloitti uuden viisi vuotta kestävän Puolangan alueurakan edellisen viiden vuoden urakan päätyttyä. Urakkaan kuuluu pääsääntöisesti Puolangan, Ristijärven ja Hyrynsalmen kuntien yleisten tieosuuksien kunnossapito.

Tälle vuodelle urakkamalli on hieman muuttunut edelliseen verrattuna. Työpäällikkö Pekka Korhonen kertoi, että tilaajan kanssa yhteistyötä tullaan lisäämään ja suunnitelmia tehdään enemmän yhdessä. Hän uskoo sen näkyvän teiden hoidossa. Kentän tehtävät kuitenkin pysyvät samana tienhoidon suhteen.

- Kentän tehtävät ovat aika lailla samanlaisia. Lunta aurataan pois ja tien varsia hoidetaan. Käytämme myös Destian omia keltaisia kuorma-autoja kunnossapidon töissä. Aliurakoitsijoina on samoja yrittäjiä kuin ennenkin eli kokenutta kaartia, Korhonen kertoi.

Ely-keskus määrittelee tien hoidon laatutason Väyläviraston laatuvaatimusten perusteella. Näiden ohjeistuksen mukaisesti urakoitsija huolehtii liikenteen turvallisuudesta ja sujuvuudesta pitämällä huolen siitä, että tiestö on annettujen tieluokitusten mukaisessa ajokunnossa ympäri vuoden.

Uuden urakan alussa Destia otti käyttöön Puolangalla Whatsapp-sovelluksen tiedon jakoa varten. Sovelluksen voi hankkia kuka tahansa älypuhelimen omistaja, joka liikkuu Puolangan alueella. Destia lähettää ryhmään viestejä keliennusteista, liukkaudentorjunnasta ja kesän tietöistä.

- Pyritään, että vähintään kerran viikossa tulee viestiä. Talvella tulee paljon keli-infoa, Korhonen kertoi.

Aiheesta enemmän 2. joulukuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen, kuva Destia

274 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page