top of page

Hepoköngäs juhlisti Vuoden retkipaikka -titteliään komeimpaan tulva-aikaan


Hepoköngäs valittiin alkuvuonna Vuoden retkipaikaksi 2022. Yleisöäänestyksellä järjestetyssä kilpailussa Hepoköngäs keräsi huimat 24,7 prosenttia äänistä, joita tuli yhteensä 2063. Äänestyksessä toiseksi sijoittui keskisuomalainen Häähninmäki ja kolmannelle sijalle Rokuan kansallispuisto.

Kilpailussa Hepoköngäs sai huomiota sen näyttävien maisemien, kuten 24-metrisen vesiputouksen sekä esteettömien retkeilypalveiluidensa ansiosta.

Hepoköngäs juhlistikin voittoaan yleisötapahtumalla viime viikon perjantaina lopussa. Yleisö pääsi tutustumaan Hepokönkään luontoon sekä reitteihin opastuksen kera. Lisäksi tarjolla oli kahvia ja makkaraa.

Tapahtuman järjestämiseen osallistuivat Metsähallituksen Luontopalvelut, Puolangan kunta, Paljakan matkailukeskus, Hyrynsalmen kunta ja Ukkohallan matkailukeskus.

Koska palkinto voitettiin yleisöäänestyksellä, erikoissuunnittelija Eeva Pulkkinen Metsähallituksen Luontopalveluista kertoi, että tapahtuma haluttiin luonnollisestikin järjestää yhdessä yleisön kanssa.

Tilaisuudessa juhlapuheen pitänyt Kainuun maakuntajohtaja Pentti Malinen sanoi, että niin tittelistä kuin Hepokönkäästä luontokohteenakin tulee ottaa kaikki irti. Sekä Malinen että Pulkkinen painottivat, että Vuoden retkipaikka -titteli yhdelle kainuulaiselle retkikohteelle tuo paljon näkyvyyttä ja hyviä lähtökohtia muillekin Kainuun luontokohteille.

Hepokönkäällä on panostettu varsin näkyvästi esteettömään retkeilyyn. Putoukselle vievät polut, rakenteet ja käymälä soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi pyörätuolilla liikkumiseen, ja reitti on myös lapsiperheille helppokulkuinen.

Aiheesta enemmän 25. toukokuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Milla Hiltunen

134 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page