Joulun odotusviikko

Tiistaina ilmeni viides koronaviruspotilas Puolangan tautiryppäästä. On kulunut reilu viikko siitä, kun epidemia saapui Puolangalle ja ryöpsähti laajaksi joukoksi altistumisia. On ollut koko ajan odotettavissa ja hyvin todennäköistä, että altistumisista tulee uusia koronavirustapauksia, ja näin on käynytkin.


Tämä viikko on monessa mielessä jännittävä. Toissa viikonlopun korona-altistumiset ja vielä altistumisen altistumiset alkavat oireilla todennäköisimmin tämän viikon aikana. Viruksen itämisaika vaihtelee, ja luultavasti tämä viikko on se, jonka aikana selviää, moniko sai viruksen toissa viikonloppuna.


Viime viikosta alkaen puolankalaiset ovat kiitettävästi käyttäneet maskeja ja tapa yleistyi todella nopeasti. Maskien käytöllä saatetaan ja toivon mukaan saatettiin pelastaa monen puolankalaisen joulu, sillä viruksen leviämisen estämiseksi piti ja pitää edelleen tehdä kaikki mahdollinen. Maskit, turvavälit ja käsidesi sekä käsien pesu saippualla, tätä litaniaa kannattaa toistaa melkein jankuttamiseen asti, sillä siinä ovat ne ainoat aseet viruksen leviämisen estämiseksi.


Myös kunnassa reagoitiin todella nopeasti ja tehtiin kaikki mahdolliset toimet, joilla viruksen leviämistä ehkäistiin. Tuskin kukaan pitää ylilyönteinä sitä, että kokoontumisia rajoitetaan ja tapahtumia perutaan, sillä juuri tämän ja ensi viikon aikana selviää, millainen puolankalaisten joulusta tulee. Kauhuskenaario on, että virus pääsee leviämään terveyskeskukseen tai palvelukoteihin. Ajatuskin on karmea. Sen estämiseksi kannattaa todellakin pysyä aloillaan, silloin kun se on vain mahdollista.


Onneksi viime keväästä on opittu jotain ja ennen kaikkea tietoa on paljon enemmän. Asiallisella ja järkevällä käyttäytymisellä ja toisten huomioimisella pystymme elämään normaalimpaa elämää kuin keväällä. Kaupassa voi käydä melko turvallisesti, kun pitää maskia ja huolehtii turvaväleistä. Kahden viikon päästä olemme paljon viisaampia ja tiedämme paremmin, millaisen joulun me saamme ja teemme toisillemme Puolangalla.

27 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Vaalihuuma odotuttaa vielä itseään

Kuntavaalit pidetään kesäkuun 13. päivä. Nykykäytännön mukaan normaalisti maaliskuussa pidettävät kuntavaalit siirtyivät koronapandemian takia kesäkuun puoliväliin. Maalisvaalit ovat kevään alkupuolel

Puolanka porskuttaa

Tuskin oli toivuttu Puolangan kunnan saamasta 750 000 euron avustuksesta uuden liikuntahallin rakentamiseen, kun kunnan tilinpäätös tuli eteen. Viime vuonna pidettiin pienimuotoinen juhla sen kunniaks

Puolanka kehittyy, väkisinkin

Puolangan kunta sai tiistaina tiedon, että liikuntahallillle myönnettiin 750 000 euron valtion tuki. Kun liikuntahallin rakentamisesta päätettiin viime vuoden puolella, tuesta tai sen saamisesta ei ol