top of page

Liikuntahallin suomat uudet mahdollisuudet

Uusi liikuntahalli on valmistumassa ja otetaan käyttöön viimeistään kesän lopulla. Liikuntahallin käytöstä keskusteltiin viime viikon maanantaina. Tilaisuudessa haluttiin kuulla liikuntahallin tulevien käyttäjien toiveita siitä, miten uutta liikuntahallia pitäisi hyödyntää.

Keskustelutilaisuuteen olisi voinut osallistua enemmänkin kuntalaisia ja etenkin liikuntahallin eri käyttäjäryhmien edustajia. Oliko sitten niin, että liikuntahallin ollessa vielä keskeneräinen asiaa ei koettu niin tärkeäksi. Joka tapauksessa oli hyvä idea ottaa asia esille jo nyt. Se osoitti kunnalta sitä kuuluisaa pelisilmää sen suhteen, että annettiin mahdollisuus kuntalaisten vaikuttaa jo hyvissä ajoin liikuntahallin käyttöön.

Halli on niin iso ja mahdollistaa niin monipuolisen käytön, että sen ymmärtää vasta, kun on käynyt hallissa ja kävellyt läpi kaikki sen osat. On aivan varmaa, että kun halli avataan ja sen kaikki osat otetaan kunnolla käyttöön, puolankalaiset tulevat hämmästymään hallin monipuolisuudesta. Puolangalla on tällä hetkellä olemassa monitoimitalo, joka tavallaan pitää sisällään samoja ominaisuuksia, mitä uudessa liikuntahallissa on, mutta kokoluokka on täysin toinen. Halliin mahtuvat yhtä aikaa toimimaan kerralla melkein kaikki puolankalaiset liikunnan ja kulttuurin harrastajat. Juuri näin. Itse hallin pääosa eli liikuntasali voidaan jakaa moneen lohkoon ja käytännössä ainoat, jotka tarvitsevat koko salitilan kerralla käyttöönsä, ovat salibandyn ja futsalin pelaajat.

Liikuntasalin lisäksi halliin tulee kuntosali sekä oma tila tanssin harrastajille. Nämä molemmat tilat tulevat aivan varmasti kovaan käyttöön, kunhan niihin pääsee tutustumaan ja niiden mahdollisuudet avautuvat käyttäjille. Lisäksi hallissa on kahvilaosa, joten on helppo ennustaa, että liikuntahallista tulee puolankalaisten uusi monitoimitalo, jossa pääsee liikkumaan monella eri tavalla ja tyylillä.

Olen monta kertaa kuullut sanottavan ja olen itsekin sanonut, että mahtava halli, mutta 30 vuotta liian myöhään. Samaa on sanottu jääkiekkokaukalon kattamisesta. Nyt kun nämä molemmat uudet liikuntamahdollisuuksien lisääjät on otettu tai otetaan käyttöön, en enää ole samaa mieltä itseni kanssa. Nykypuolankalaiset ovat paljon ”vanhempia” kuin 30 vuotta sitten ja juuri he ja me tarvitsemme tiloja, jotka kannustavat liikkumaan ja pitämään entistä paremaa huolta omasta kunnostamme.

25 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Erilainen itsenäisyyspäivä

Tiistaina vietettiin Suomen 105. itsenäisyyspäivää. Aiemmat itsenäisyyspäivän juhlat ovat olleet perinteisen kaavan mukaan olleita, itsenäisyytemme talvi- ja jatkosodassa puolustaneiden veteraanien ja

Comments


bottom of page