Koronan varjopuolet

Nyt se sitten vihdoin tuli. Koronavirus Puolangalle. Tämä on ensimmäinen oikeaan osunut ennustukseni koko koronapandemian aikana, että kun se tulee, niin se tulee Oulun suunnalta. Logiikka on hyvin yksinkertainen. Liikenne Puolangan ja Oulun välillä on vilkasta ja etenkin nuoret liikkuvat tätä väliä jatkuvasti. Sinä päivänä, kun koronavirus alkaa levitä Oulussa, on vain ajan kysymys, koska se tulee myös Puolangalle. Koronaviruksen tulo oli joka tapauksessa yllättävä ja sen leviäminen nopeaa.

Tosiasia on tällä hetkellä se, että Puolangalla on vain kaksi todettua koronaviruspotilasta ja yli kolmekymmentä altistunutta ja nyt karanteenissa olevaa. Heidät on testattu ja heissä ei ole todettu tartuntaa ainakaan vielä toistaiseksi. Kainuun pandemiapäällikön mukaan tilanne on tällä hetkellä Puolangalla hallinnassa.

Viikonloppuna käynnistyi etenkin sosiaalisessa mediassa varsinainen lynkkauskampanja koronaviruksen Puolangalle tuoneita kohtaan. Aivan kuin joku tieten tahtoen ja tarkoituksella olisi halunnut levittää virusta tänne. Kukaan normaali ja tervejärkinen ihminen ei toimi näin. Ei. Käsi ylös se, joka heitti ensimmäisen kiven, sillä sen jälkeen oli helppo lähteä kivittäjien joukkoon ja saada aikaan massahysteria, jossa ei ollut enää järjen hiventäkään eikä tippaakaan inhimillisyyttä. Tässä tulee esiin sosiaalisen median pahuus. Kovin moni siellä kirjoittava tuskin uskaltaisi sanoa sanaakaan, jos ne pitäisi sanoa toiselle kasvotusten. Näppäimistön ja älylaitteiden takaa on niin paljon helpompaa huudella.

Koronavirus on täällä ja sen kanssa meidän on nyt elettävä. Tämä ja ensi viikko ovat aikaa, jolloin selviää lopullisesti, miten me tästä ensimmäisestä Puolangalle tulleessa aallosta selviämme. Mikäli Oulun suunnalla koronavirus leviää, niin sitten tulee toinen ja kolmas aalto, ihan varmasti.

Viimeistään nyt on meidän puolankalaisten, myös tosimiesten, otettava maskit käyttöön. Käsien pesu, käsidesin käyttö ja yskimishygienia on harjoiteltu kuntoon jo keväällä, mutta nyt maskit ja Koronavilkku käyttöön, sillä tästäkin me selviämme yhdessä. ”Pidetään toisistamme huolta”, paljon käytetty fraasi toteutuu vain, jos se pitää sisällään inhimillisyyttä, armollisuutta ja rakkautta. Muutoin se on pelkkä tyhjää sanahelinää.

2,227 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Virusvuosi tulee päätökseen

Vuosi 2020 päättyy huomenna ja edessä on uusi vuosi. Päättyvä vuosi on ollut sellainen, jota tasan vuosi sitten kukaan ei osannut ennustaa tai ennakoida. Koronavirus tuli ja levisi koko maailmaan aihe

Turvallista joulua kaikille

Joulu on jälleen ovella. Huomenna on jouluaatto ja sen jälkeen kolme pyhäpäivää, ainakin vanhan mallin mukaan, jolloin pyhäpäivät olivat vielä pyhiä ja lomapäivät lomapäiviä suurimmalle osalle työssäk

logo_puolankalehti.png

Ouluntie 1

89200 Puolanka

Puolanka-lehti ilmestyy keskiviikkoisin.

AVOINNA

Arkisin ma-pe 9.00-16.00

TOIMITUS

toimitus@puolanka-lehti.fi

08 653 2200

Eija Luukkonen

eija.luukkonen@puolanka-lehti.fi

08 653 2200

Laura Tolonen

laura.tolonen@puolanka-lehti.fi

050 326 8170

PÄÄTOIMITTAJA

Tuomo Seppänen

0500 774 904

tuomo.seppanen@puolanka-lehti.fi

ILMOITUSMYYNTI

LASKUTUS, TILAUKSET, OSOITTEENMUUTOKSET

Marika Sutinen

08 653 2200

marika.sutinen@puolanka-lehti.fi

© 2021 Puolanka-lehti.

logo_puolankalehti.png