Koronan varjopuolet

Nyt se sitten vihdoin tuli. Koronavirus Puolangalle. Tämä on ensimmäinen oikeaan osunut ennustukseni koko koronapandemian aikana, että kun se tulee, niin se tulee Oulun suunnalta. Logiikka on hyvin yksinkertainen. Liikenne Puolangan ja Oulun välillä on vilkasta ja etenkin nuoret liikkuvat tätä väliä jatkuvasti. Sinä päivänä, kun koronavirus alkaa levitä Oulussa, on vain ajan kysymys, koska se tulee myös Puolangalle. Koronaviruksen tulo oli joka tapauksessa yllättävä ja sen leviäminen nopeaa.

Tosiasia on tällä hetkellä se, että Puolangalla on vain kaksi todettua koronaviruspotilasta ja yli kolmekymmentä altistunutta ja nyt karanteenissa olevaa. Heidät on testattu ja heissä ei ole todettu tartuntaa ainakaan vielä toistaiseksi. Kainuun pandemiapäällikön mukaan tilanne on tällä hetkellä Puolangalla hallinnassa.

Viikonloppuna käynnistyi etenkin sosiaalisessa mediassa varsinainen lynkkauskampanja koronaviruksen Puolangalle tuoneita kohtaan. Aivan kuin joku tieten tahtoen ja tarkoituksella olisi halunnut levittää virusta tänne. Kukaan normaali ja tervejärkinen ihminen ei toimi näin. Ei. Käsi ylös se, joka heitti ensimmäisen kiven, sillä sen jälkeen oli helppo lähteä kivittäjien joukkoon ja saada aikaan massahysteria, jossa ei ollut enää järjen hiventäkään eikä tippaakaan inhimillisyyttä. Tässä tulee esiin sosiaalisen median pahuus. Kovin moni siellä kirjoittava tuskin uskaltaisi sanoa sanaakaan, jos ne pitäisi sanoa toiselle kasvotusten. Näppäimistön ja älylaitteiden takaa on niin paljon helpompaa huudella.

Koronavirus on täällä ja sen kanssa meidän on nyt elettävä. Tämä ja ensi viikko ovat aikaa, jolloin selviää lopullisesti, miten me tästä ensimmäisestä Puolangalle tulleessa aallosta selviämme. Mikäli Oulun suunnalla koronavirus leviää, niin sitten tulee toinen ja kolmas aalto, ihan varmasti.

Viimeistään nyt on meidän puolankalaisten, myös tosimiesten, otettava maskit käyttöön. Käsien pesu, käsidesin käyttö ja yskimishygienia on harjoiteltu kuntoon jo keväällä, mutta nyt maskit ja Koronavilkku käyttöön, sillä tästäkin me selviämme yhdessä. ”Pidetään toisistamme huolta”, paljon käytetty fraasi toteutuu vain, jos se pitää sisällään inhimillisyyttä, armollisuutta ja rakkautta. Muutoin se on pelkkä tyhjää sanahelinää.

2,234 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Vaalihuuma odotuttaa vielä itseään

Kuntavaalit pidetään kesäkuun 13. päivä. Nykykäytännön mukaan normaalisti maaliskuussa pidettävät kuntavaalit siirtyivät koronapandemian takia kesäkuun puoliväliin. Maalisvaalit ovat kevään alkupuolel

Puolanka porskuttaa

Tuskin oli toivuttu Puolangan kunnan saamasta 750 000 euron avustuksesta uuden liikuntahallin rakentamiseen, kun kunnan tilinpäätös tuli eteen. Viime vuonna pidettiin pienimuotoinen juhla sen kunniaks

Puolanka kehittyy, väkisinkin

Puolangan kunta sai tiistaina tiedon, että liikuntahallillle myönnettiin 750 000 euron valtion tuki. Kun liikuntahallin rakentamisesta päätettiin viime vuoden puolella, tuesta tai sen saamisesta ei ol