top of page

Pieni ja turvallinen lukioyhteisö kiinnostaa myös ulkomaillaPuolangan lukiossa aloitti tammikuun alussa kaksi uutta opiskelijaa, jotka tulivat Finest Future oy:n kautta. Ensimmäisessä lukiohakuprosessissa Puolangalle ei löytynyt hakijoita, mutta jatkohaussa myanmarilainen 16-vuotias Thant Kyi Cin ja vietnamilainen 17-vuotias Truong Vo Bao Nhu hakivat ja pääsivät Puolangan lukioon.

He opiskelevat täällä kolme ja puoli vuotta. Kevätlukukauden aikana he ikään kuin harjoittelevat opiskelua ja aloittavat varsinaisen opiskelun ensi syksynä ensimmäiseltä vuosikurssilta.

Molemmat opiskelijat ovat käyneet ennen Suomeen tuloa kuudesta kahdeksaan kuukauden suomen kielen peruskurssin. Täällä he pääsääntöisesti käyttävät suomen kieltä ja pyrkivät oppimaan sitä koko ajan lisää.

Kyin syynä valita Puolangan lukio oli sen pienuus ja se, että apua saa nopeasti moniin niin arjen kuin opiskelunkin haasteisiin.

- Puolangan lukio on pieni, ja opettajat voivat auttaa, hän kertoo ja tarkentaa englanniksi, että opettajat pitävät heistä hyvää huolta.

- Olen sitä mieltä, että valitsin juuri oikean koulun. Erityinen syy koulun valintaan oli se, että tällaisessa pienessä kouluyhteisössä opettajilla on aikaa auttaa ja huolehtia, hän sanoo.

Puolangan lukio on pieni lukio, jossa on tiivis kouluyhteisö niin opiskelijoiden kuin opettajienkin suhteen. Puolangalla kunta on panostanut siihen, että lukio säilyisi kunnassa.

- Puolangan lukio on yksilöllinen ja pieni lukio, jossa pystymme räätälöimään opiskelut oppilaan tarpeisiin nähden, rehtori Tuula Väisänen sanoo.

Puolangan lukiossa opiskelevat saavat ilmaisen B-luokan ajokortin ja kuntosalikortin. Kansalaisopiston kurssit ovat heille maksuttomia, samoin kaikki opiskelumateriaali, kirjat ja läppärit ovat ilmaisia.

Lue enemmän 28. helmikuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Tuomo Seppänen, kuva Romeo Harri


126 katselukertaa0 kommenttia

コメント


bottom of page