top of page

Reserviläistoiminta on vilkastunut Puolangalla viime vuosina


Reserviläistoiminta on vilkastunut Suomessa viimeisen vuoden aikana. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on tuonut sodan mahdollisuuden hyvin konkreettisesti jokaisen suomalaisen arkeen ja tämä on luonnollisesti heijastunut myös reserviläistoiminnassa, joka muutoinkin on Suomessa ollut aina jopa poikkeuksellisen aktiivista. Syy suomalaisten aktiivisuuteen reserviläistoiminnassa juontanee käymistämme sodista ja niiden jälkimainingeista.

Myös Puolangalla reserviläistoiminta on aina ollut aktiivista ja nykyinen maailmantilanne on lisännyt kysyntää muun muassa ampumaharrastukselle ja -harjoittelulle.

- Järjestämme viikoittain ammuntoja Puolangan Ampujien radalla. Tätä kautta pyritään mahdollistamaan sellaisten reserviläisten ampumaharjoittelu, joilla ei ole omaa asetta tai mahdollisuutta päästä ampumaan, kertoi Puolangan Reserviläiset ry:n hallituksen jäsen Matti Sutinen.

Järjestetyissä ammunnoissa opetellaan aluksi turvallinen aseenkäsittely ja käyttäytyminen ampumaradalla. Ammuntoihin saavat osallistua Puolangan reserviläisyhdistysten jäsenet.

- Toimintamme on aktivoitunut ja uusia jäseniä on tullut mukavasti mukaan koko ajan ja vanhojakin jäseniä on onnistuttu innostamaan mukaan toimintaan, Sutinen kertoi.

Puolangan Reserviläiset ry:ssä on tällä hetkellä noin neljäkymmentä jäsentä. Puolangan Reserviupseerien jäsenmäärä on suurin piirtein samaa luokkaa.

Reserviläistoiminnasta enemmän 24. toukokuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Tuomo Seppänen


155 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page