top of page

Valco aikoo tehdä premium-kuulokkeita Puolangalla


Valco on tullut tutuksi jo ainakin puolankalaisille lentopallojunnuille, joiden pelipaidat kustansi Henri Heikkisen osaomistama yritys.

Maanantaina kajahti eettereistä uutinen, jota ei moni ensilukemalta uskonut tai ottanut tosissaan. Suomalainen kuuloketehdas Valco oy ilmoitti rakentavansa Puolangalle kuuloketehtaan, jonka olisi tarkoitus olla toiminnassa vuonna 2025.

- Kyseessä on ennen kaikkea toiminnan laajentaminen nykyisestä toiminnasta, Valco oy:n ylijohtajan tittelillä toimiva puolankalaissyntyinen Henri Heikkinen tarkensi.

Tällä hetkellä yrityksen valmistamat vastamelukuulokkeet rakennetaan Kiinan tehtaalla ja tämä toiminta tulee jatkumaan entiseen tahtiin.

- Tarkoitus on, että jatkossa Puolangan tehtaalla valmistettaisiin malliston yläpään premium-tuotteita, Heikkinen kertoi.

Valco on noussut vastamelukuulokkeiden kulttivalmistajaksi Suomessa. Yrityksen markkinointi on omaa lukuaan ja Heikkisen käsialaa. Esimerkiksi maanantainen Valcon oma tehtaan lanseerausviesti meni viraalina läpi monissa somealustoissa.

- Alusta alkaen on ollut ajatuksena siirtää toimintaa Suomeen. Tällainen kuulokevalmistus, joka on lähinnä kokoonpanotyötä, voidaan tehdä missä päin tahansa. Miksi sitten ei Puolangalla, Heikkinen kysyi.

- Alkuvaiheessa on tarkoitus, että tehtaassa olisi meidän malliston yläpään kokoonpano, mutta ajatuksissa on myös komponenttien valmistus Suomessa, hän totesi.

Yrityksen tavoitteena on valmistaa kuulokkeita ja kaiuttimia paitsi kotimaan markkinoille, myös vientiin.

- Tavoitteena on, että tuotanto on käynnissä kahden vuoden kuluttua.

Lue enemmän 21. kesäkuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Tuomo Seppänen

573 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page